• Interview met Agro Giethoorn
 • Interview met Akkerbouwbedrijf Bruin Bant
 • Interview met familie Haarman
 • Interview met Buijert
 • Interview met Kalter

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

De levensduur en de opbrengst van uw zonnepanelen wordt aanzienlijk verbeterd wanneer uw installatie regelmatig professioneel gereinigd wordt. Met Schoonmans Zonnepanelenreiniging bent u zeker van een streeploos schoon en kraakhelder resultaat. En dat merkt u. Ons bedrijf is al meer dan 10 jaar een begrip in heel Nederland. Wanneer u kiest voor Schoonmans Zonnepanelenreiniging, kiest u voor betrouwbare dienstverlening, grondige reiniging en professionals die pas vertrekken als u écht tevreden bent. Wij komen graag met u in contact. Lees de ervaringen van onze klanten.

Laatste nieuws

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 week 1 day ago

In de afgelopen weken heeft het veel en hard geregend. We hebben hagel gehad en er viel sneeuw. Veel mensen denken dat zonnepanelen zelf schoon

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 2 days ago

Schoonmans wenst iedereen een prettige jaarwisseling en een mooi 2023!

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 1 week ago

Schoonmans wenst iedereen gezegende kerstdagen en een glanzend 2023! Ook volgend jaar staan we gereed voor het reinigen van uw zonnepanelen voor een glanzend schoon

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 2 weeks ago

Ook bij lage temperaturen en nat weer vormen korstmossen zich op oppervlaktes zoals zonnepanelen. Het meest bekend is de steenkorstmos of groot dooiermos. Deze mos-soort

Zonnepanelen reinigen

Het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen levert direct een beter rendement op. Zo levert uw installatie meer op, zowel op de korte als lange termijn.

Uw zonnecollectoren worden dag en nacht, weer of geen weer, blootgesteld aan de elementen en omgevingsfactoren. Woont u in de buurt van industrie, veeteelt of een drukke weg? Dan verzamelt zich na verloop van tijd vuil op uw zonnepanelen. Wanneer uw installatie vlak geplaatst is, spoelt dit vuil in een regenbui minder gemakkelijk weg dan wanneer uw installatie schuiner geplaatst is. Hoe steil of vlak uw installatie ook geplaatst is; op termijn wordt alles vuil.

Vuil en aanslag op uw zonnepanelen zorgen voor verminderde lichtinval waardoor uw installatie minder energie oplevert. Wanneer u dit vuil regelmatig laat verwijderen, levert dit direct een verbeterde opbrengst op.

Laat u het vuil zitten? Dan bestaat het risico op het verweren van de toplaag van uw panelen en zelfs het inbranden van het vuil met blijvende gevolgen voor de opbrengst van uw installatie. Panelen die niet goed onderhouden worden zijn gevoelig voor de aangroei van mos, algen en korstmossen. Regelmatige reiniging voorkomt mosgroei. Bij te lang wachten kunnen wij korstmossen alleen nog met behulp van speciale middelen verwijderen. Laat uw installatie daarom tijdig en regelmatig professioneel reinigen en verzeker u van een optimaal rendement en een langere levensduur.

De professionals van Schoonmans Zonnepanelenreiniging adviseren u graag over de optimale reinigingsfrequentie voor uw installatie. Zo kunt u zorgeloos profiteren van de opbrengst van uw investering. Nu en in de toekomst.

Reinigingsmanieren

Schoonmans Zonnepanelenreiniging heeft jaren ervaring in het reinigen van vele soorten PV-installaties en zonnepanelen. Wij adviseren u dan ook graag over de beste manier waarop uw installatie kan worden gereinigd en onderhouden. Zo zijn onze professionals uiterst bekwaam in de volgende reinigingsmethoden:

 • Reinigingsrobot: Voor grote PV-installaties is onze radiografisch bestuurbare reinigingsrobot de oplossing bij uitstek. De robot rijdt op twee zachte rupsbanden over uw installatie terwijl de roterende borstels aan voor- en achterzijde het werk doen. De robot wordt gevoed door het RO-systeem in onze bus dat met een slang aan de robot bevestigd is. Uw zonneveld wordt systematisch en zorgvuldig gereinigd.
 • Roterende borstel: Wanneer uw installatie niet goed bereikbaar is voor onze reinigingsrobot vanwege een te hellend dak, worden uw panelen op de klassieke manier gereinigd; met een roterende borstel op telescoopstang. De borstel is 75cm breed en wordt gevoed met osmosewater zodat uw panelen streeploos drogen.
 • Klassieke borstel: Wanneer ook de roterende borstel niet kan worden ingezet, wordt uw installatie professioneel en zorgvuldig gereinigd met een zachte borstel op telescoopstok. Uiteraard wordt ook deze borstel gevoed met gedemineraliseerd osmosewater voor een streeploos resultaat.

De professionele zonnepanelenreinigers van Schoonmans Zonnepanelenreiniging hebben voor iedere installatie een passend plan. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op maat aan en verzeker uzelf van langdurig plezier van uw installatie.
Wij komen graag met u in contact.

Wij komen graag met u in contact.
Vraag nu een offerte aan.

  Contactinformatie

  Locatie van de installatie

  Werkzaamheden

  Aantal zonnepanelen

  Hoe heeft u ons gevonden

  Telefoonnummer

  +31 05 27 20 58 61

  Openingstijden

  Maandag – vrijdag : 08:00 – 18:30
  Zaterdag: 11:00 – 18:00

  Gevestigd

  Wellerzandweg, 8314 PZ Bant
  kvk 39089722